Invester i din sundhed – anskaf dig en ergonomisk kontorstol

Invester i din sundhed – anskaf dig en ergonomisk kontorstol

For mange af os indeholder vores arbejde meget tid foran computeren. Mange af os ved samtidig, at det er vigtigt for vores sundhed, at vi tager regelmæssige pauser fra skærmen. Men hvor mange af os bruger egentlig en kontorstol, der sikrer os den rette sidestilling og på lang sigt vores sundhed? Den stilling vi sidder i, og hvilken form for stol vi bruger, har nemlig afgørende betydning for vores ryg- og mavemuskler og deres sundhed på sigt. Derfor er en ergonomisk kontorstol en fornuftig investering, og den behøver faktisk ikke at koste kassen.

Tag udgangspunkt i dig selv

Som forbrugere er mange af os vant til at gå efter de billigste produkter, eller dem som er ’bedst-i-test’, når vi skal gøre vores køb. Men når det gælder kontorstole, er det imidlertid vigtig, at du først og fremmest tager udgangspunkt i dig selv, herunder især din højde og kropsbygning. Vores behov til ergonomiske kontorstole er nemlig forskellige alt efter vores kropsbygning.

Afhænger også af arbejdet

Derudover bør du også tage højde for, hvilket slags arbejde du udfører, når du sidder foran skrivebordet. Hvis du fx sidder ned i kortere tid ad gangen, kan det sagtens svare sig at bruge en stol uden ryglæn, hvor du får mulighed for at træne dine rygmuskler ved at holde ryggen rank. Hvis du derimod sidder ned i længere perioder, bliver rygmusklerne udmattede, hvis de ikke har et ryglæn at støtte sig opad.  

Fleksibilitet er et must

Endeligt er det vigtigt, at din kontorstol kan indstilles og tilpasses til din krop, så du sidder med rank ryg og med den rette højde i forhold til dit skrivebord. Du bør nemlig sidde i en højde, hvor du er i øjenhøjde med computerskærmen, og hvor dine skuldre er helt afslappede.

Nu er du blevet indført i, hvorfor det er vigtigt for din sundhed at sidde i en korrekt stilling i en stol, der tager højde for din krops behov. Klik her for at finde en billig kontorstol, der passer til dig.     

Author Image
admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *